Stuur een App
Ga naar Facebook
Je bent nu hier: Home / Praktijkinformatie

Praktijkinformatie

Vergoedingen

Vergoeding Fysiotherapie en Manuele therapie

De praktijk heeft met praktisch alle zorgverzekeraars een contract; de tarieven voor behandeling zijn afgesproken met deze zorgverzekeraars. Soms wordt fysiotherapie voor een deel vanuit de basisverzekering vergoed. Veelal heb je een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding van fysiotherapie en manuele therapie.

Fysiotherapie en de zorgverzekering

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering maar beperkt vergoed. Wees daarom zorgvuldig in je keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen.

Vergoedingen

Voor een compleet overzicht van de vergoeding voor fysiotherapie of manuele therapie kun je het beste naar de polisvoorwaarden van je eigen zorgverzekeraar kijken.

 

Dennis Overberg

fysiotherapie hoogeveen JQ5A31311In 1998 heb ik de sportopleiding CIOS in Heerenveen afgerond en verliet ik het instituut als turntrainer en buitensportinstructeur. Tot 2001 heb ik verschillende werkzaamheden verricht als trainer. Van 2001 tot 2006 heb ik in München gewoond en gewerkt. Ik was toen instructeur bij Kieser-Training (gezondheids georïenteerde krachttraining) en merkte ik dat ik meer wilde weten over het lichamelijk en psychisch functioneren van de mens om op die manier te kunnen helpen bij gezondheidsproblemen

Lees meer over Dennis Overberg

Tarieven per 1 januari 2023

Indien je niet (afdoende) voor fysiotherapie en/of manuele therapie verzekerd bent, hanteer ik onderstaande tarieven:

  • Zitting fysiotherapie  € 40,-
  • Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek  € 60,80
  • Screening  € 19,90
  • Intake en onderzoek na screening  € 50,-
  • Zitting manuele therapie  € 50,-