Stuur een App
Ga naar Facebook
Je bent nu hier: Home / Therapie├źn / fysiotherapie

Wat is Fysiotherapie?

Fysiotherapie is een vorm van paramedische zorg die zich richt op het bewegend functioneren van de mens. Het menselijk lichaam is een wonderlijk knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten, zenuwen, bloed, lymfe en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen en bukken zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, besef je pas als je ergens last van krijgt. De fysiotherapeut is de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt je terecht voor de behandeling en om (ergere) klachten te voorkomen.

Het doel van Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld om je zo optimaal mogelijk te laten functioneren in de omgeving waarin je leeft, woont en werkt. De behandeling richt zich niet op de aandoening, maar op de gevolgen daarvan voor jouw houding en beweging. Een fysiotherapeut probeert je herstel te bevorderen, geeft advies en begeleidt je bij:

  • verbeteren van lichamelijke functies, zoals kracht en coördinatie
  • leren omgaan met mogelijke beperkingen
  • oefentherapie als onderdeel van de behandeling

 

Deze therapie beïnvloedt de bewegelijkheid van gewrichten, vergroot de spierkracht, leert je een betere houding aan te nemen, realiseert een beter evenwicht, is ter ontspanning en wordt soms gebruikt om een juiste ademhalingstechniek aan te leren.

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en verschillende fysiotechnieken. Tevens geeft hij preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leer je voldoende en verantwoord te bewegen. Zo word je je bewust van wat goed is en wat problemen veroorzaakt. Op deze manier kun je herhaling of verergering voorkomen.

Fysiotherapiepraktijk Hoogeveen is gevestigd in een fitnesscentrum. Daar kun je oefenen en kunnen we als team samenwerken aan een passend individueel (revalidatie)programma.