Stuur een App
Ga naar Facebook
U bent nu hier: Home / Therapie├źn / manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Door een gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor ieder lichaam een passende oplossing voorstellen.

Bewegingsvrijheid. Daarbij helpt de manueel therapeut. Want als je bewegingsvrijheid verminderd is, kan manuele therapie een oplossing bieden. Doordat de manueel therapeut je complete lichaam beoordeelt in plaats van slechts één onderdeel, kan hij een heldere analyse maken van wat er aan de hand is. De manueel therapeut beoordeelt alle gewrichten in samenhang en zoekt verbanden. De manueel therapeut bij Fysiotherapiepraktijk Hoogeveen kijkt dus verder dan jouw specifieke klacht.

Wanneer naar een manueel therapeut?

Als je slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling te voelen; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Doel manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van je gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Doel is een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?

• hoofdpijn en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;

• nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen

• lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen

• hoge rugklachten in combinatie met rib- en borstpijn, duizeligheid bij het bewegen van de nek of wazig zien

• kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten

• heupklachten