Stuur een App
Ga naar Facebook
U bent nu hier: Home / Therapie├źn / Medische trainingstherapie

Wat is Medische Trainingstherapie?

Medische Trainingtherapie (MTT) is het doelgericht trainen van de juiste spieren. Met medische trainingstherapie verkort je de revalidatie na een blessure of ziekte. De sturing van de bewegingspatronen verbetert en de belastbaarheid van de gewrichten – en het spierstelsel neemt toe.

Je traint op een verantwoorde manier onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. Uitgangspunt van de begeleiding is de individuele klacht. Fysiotherapiepraktijk Hoogeveen werkt samen met Basic-Fit in Hoogeveen. In deze accommodatie maken we samen een trainingsprogramma en kunt u samen met mij werken aan uw herstel.

Wat is het doel van Medische Trainingstherapie?

Het einddoel is een optimaal functieherstel, waarbij het functioneringsniveau verhoogd is. Goed functioneren is pas mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van je lichaam.

Voor welke klachten is MTT geschikt?

Medische Trainingtherapie kan klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan verhelpen. Denk aan:

Nek– rugklachten

Orthopedische klachten

Klachten ontstaan tijdens of na de zwangerschap

Revalidatie tijdens of na een hernia

Revalidatie na operatie, ziekte of trauma

Verbeteren van kracht, stabiliteit en coördinatie

Bevorderen van mobiliteit

Sportblessures

Whiplash klachten

Lichamelijke klachten ontstaan door werk / werk gerelateerde klachten

Lichamelijke klachten ontstaan door spanning / stressgerelateerde klachten

Afspraak maken

Als jij je herkent in één van deze klachten kun je zonder verwijzing contact  opnemen met Fysiotherapiepraktijk Hoogeveen voor het maken van een afspraak. Tijdens een intake en onderzoek zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden.